Möt studentforskare som påverkar datavetenskap och tillverkning

Vad fick dig att vilja engagera dig i FURI?

Jag ville delta i FURI för den unika möjlighet det ger studenterna att utforska toppmodern teknisk forskning under ledning av framstående fakultetsmedlemmar. Innan jag deltog i det här programmet, var min idé om forskning främst informerad av de kemiexperiment i våtlabb som jag hade utfört i mina livsvetenskapsklasser. Som elektroingenjörsstudent på tredje året tyckte jag att det var längesen att ta reda på vad forskning skulle kunna vara i tekniksammanhang.

Varför valde du det projekt du jobbar på med biträdande professor Ivan Sanchez Esqueda?

Jag valde att arbeta med Dr. Ivan Sanchez Esqueda eftersom projektet han erbjöd var verkligen banbrytande. Området neuromorphic computing är av ständigt ökande intresse eftersom det lovar att stödja artificiell intelligens, cloud computing och Internet of Things-applikationer energieffektivt även när mängden producerad data växer ur datorkraften hos konventionella kretsar.

Memristor-enheter är avgörande för att förverkliga denna möjlighet eftersom de fungerar som synaptiska enheter för att möjliggöra ett neuromorft datorsystem. Dr. Sanchez Esquedas forskning utforskar 2D memristorer för att öka prestanda och effektivitet hos enheterna samtidigt som de gör dem skalbara för användning i nästa generations integrerade elektroniska system. Genom att arbeta med honom, särskilt som student, kände jag att jag kunde få ett försprång när det gäller att skaffa det tekniska kunnandet och erfarenheten för att väsentligt bidra till all teknisk forskning i min karriär.

Hur var det att komma igång med FURI?

Efter att jag kontaktade Dr. Sanchez Esqueda, han förklarade sina pågående projekt mycket tydligt och svarade på alla mina frågor med mycket tålamod. Efter vårt första möte skickade han mig användbara forskningsrecensioner för att läsa och svarade på ännu fler av mina frågor via e-post. Han arbetade med mig för att skriva min FURI-ansökan och komma på milstolpar som jag kände mig säker på att uppnå. Under labbturen ställde han upp med [Graduate Research Associate] Sahra Afshari, en briljant och hårt arbetande doktorand, och min doktorand mentor för forskning, insåg jag hur inkluderande och vårdande hans labbmiljö var. Jag är oerhört tacksam för att jag började min ingenjörskarriär med hans grupp.

Hur kommer ditt tekniska forskningsprojekt att påverka världen?

Detta projekt kommer att göra skillnad på området genom att tillhandahålla mer omfattande bevis på 2D memristor array kapacitet och potentialen hos neuromorfa datorsystem.

Alla inom området strävar efter att utveckla neuromorfisk beräkningar till den grad att vilken enhet som helst som använder den nuvarande von Neumann beräkningsarkitekturen kan ersättas med en neuromorf. För att uppnå ett sådant mål är det viktigt att visa att det neuromorfa beräkningsschemat är konkurrenskraftigt med von Neumann genom att visa att neuromorfa kretsar kan utföra komplexa operationer snabbare och med större effektivitet.

Mitt FURI-projekt kommer att visa hur en array av 2D hexagonala bornitrid (h-BN) memristorenheter kan utföra punktproduktoperationen, en funktion som är gemensam för alla maskininlärningsalgoritmer. För att främja demonstrationen kommer projektet att visa att h-BN memristor-arrayen kan utföra linjär och logistisk regression.

Hade du ett speciellt “aha!” ögonblick under ditt projekt?

Mitt “aha!” ögonblick hände nyligen. Jag läste ett papper om nya framsteg inom neuromorfisk datoranvändning och blev förvånad över att se att jag följde med utan att behöva backa och läsa texten två gånger. Jag märkte att grafer över enhetens egenskaper var vettiga vid första anblicken och att jag ställde mig själv bra följdfrågor när jag läste vidare. Jag måste säga att all den tid som spenderades i labbet med Sahra och Dr. Sanchez Esqueda har verkligen lönat sig! Utan deras ständiga stöd och engagemang i min professionella utveckling skulle jag inte vara där jag är.

Hur ser du på att denna upplevelse hjälper till med dina karriärmål?

Den här erfarenheten har öppnat mitt sinne för att ta en civilingenjörsexamen. Både industri och akademisk forskning är bra ställen att öva smart tänkande inför komplexa utmaningar. Men jag tror att det senare är bättre lämpat för mig på grund av det utrymme jag kommer att behöva för att ta reda på hur alla eltekniska verktyg jag har fått hittills kan hjälpa mig att bli en bättre problemlösare. Jag lär mig bäst genom försök och misstag. Eftersom det finns flexibilitet och utrymme för misstag i akademisk forskning ser jag fram emot den friheten!

Att ha en fantastisk mentor som Dr. Sanchez Esqueda och en forskarmentor som Sahra har också bevisat för mig att den akademiska världen alltid kommer att gå en extra mil för att prioritera ditt lärande.

Kunskapen jag fick genom att arbeta med h-BN memristorer som en resistiv slumpmässig minnesenhet hjälpte mig att landa en praktikplats för minnesvalidering hos Intel och en forskningshjälptjänst som arbetade med memristorteknologi utvecklad av Sandia National Laboratories tillsammans med docent Matthew Marinella i elektroteknik.

Vilket är det bästa rådet du har fått av din mentor?

Även inför en enhetsfysikfråga som vi inte kunde göra mycket för att förändra, säger Dr. Sanchez Esqueda gjorde det bästa av situationen genom att förklara orsaken bakom den och brainstorma sätt att skapa demonstrationer med vad vi hade så att vi kunde lyfta fram viktiga trender inom memristor-enheter.

Lärdomen jag tog med mig är att även om majoriteten av forskningen handlar om saker som inte går som planerat, är det viktigt att hitta ett värde i resultatet åt båda hållen. När man såg hur Dr. Sanchez Esqueda hanterar det oväntade i sitt labb, jag ser att att ha en lång historia av “misslyckanden” kan leda till att hitta på alternativa, lika upplysande vägar för att svara på en forskningsfråga.

Varför ska andra studenter engagera sig i FURI?

Jag tycker att alla ingenjörsstudenter borde delta i FURI eftersom det är ett bra sätt att bevittna och delta i den toppforskning som sker över hela universitetet. Att vara med i programmet är ett annat sätt att bredda ditt nätverk inom Fulton Schools. FURI-studenter kan utveckla kritiska tekniska färdigheter att använda i nästa klass eller jobb samtidigt som de bygger långvariga relationer med professorer och doktorander.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *